vrijdag, december 3, 2021
Home Dieren Corydoras - 3 kleine soorten visjes

Corydoras – 3 kleine soorten visjes

Corydoras zijn kleine, vreedzame, op de bodem levende aaseters die geliefd zijn bij iedereen die ze heeft gehad. Vrijwel alle corydoras soorten zouden op scholen moeten worden gehouden; verhalen over alleenstaande Corys die wegkwijnen van eenzaamheid zijn niet ongewoon. Corys mag alleen worden gehouden met kleine tot middelgrote vreedzame vissen.

Corydoras zijn, net als alle meervallen, bodemeters en aaseters (hoewel ze ook een maaltijd van artemia waarderen). Aan de ene kant betekent dit dat ze kunnen helpen om je aquarium schoon te houden door stukjes niet-opgegeten voedsel en ander vuil te vinden en op te eten. Aan de andere kant hebben Corys de neiging om een beetje een puinhoop te maken als ze door het substraat prikken en algen en ander vuil in het water sturen. Kortom, hoewel ze kunnen worden beschouwd als onderdeel van de ‘opruimploeg’ van je tank, hebben ze een beetje hulp nodig van slakken, garnalen en andere aaseters.

  1. Bandit corydoras

Bandit Corys zit al heel lang in de aquariumhandel en is een van de meest populaire leden van deze familie. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan het zwarte masker over de ogen. Bandieten zijn gevoeliger voor variaties in de watertemperatuur dan sommige andere soorten.

2. Bronze corydoras

Net als Pepper Corys zijn Bronze Corys erg populair en overal gemakkelijk verkrijgbaar. Deze twee soorten Corys zijn zonder twijfel de meest gehouden leden van deze familie. Bronze Corys zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten, waaronder groen, brons, albino en zwart. Ze doen het goed in verschillende omstandigheden, maar moeten op scholen worden gehouden.

3. Juli corydoras

Hoewel deze soort in dierenwinkels te koop is, is het zelden de echte McCoy. In plaats daarvan is wat wordt bestempeld als een Julii zijn kussende neef de Three Stripe Cory. Echte Julis hebben vlekken die over het algemeen niet in lange ketens zijn verbonden, zoals bij de Three Stripe Cory.

Wil je nou nog meer weten over deze leuke visjes? Neem dan een kijkje op The Aquarium Expert.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

De Philips 2200 EP2220/10 – onze ervaring

Met de Philips 2200 EP2220/10 zet je met één druk op de knop een espresso of een gewone kop koffie. Zo heb je op...

Corydoras – 3 kleine soorten visjes

Corydoras zijn kleine, vreedzame, op de bodem levende aaseters die geliefd zijn bij iedereen die ze heeft gehad. Vrijwel alle corydoras soorten zouden op...

Het leven aan boord

Je begint met een stevig ontbijt om je klaar te stomen voor de komende dag. Dit is de perfecte gelegenheid om met je bemanningsleden...

Recent Comments