vrijdag, december 3, 2021
Home Zeilen Het leven aan boord

Het leven aan boord

Je begint met een stevig ontbijt om je klaar te stomen voor de komende dag. Dit is de perfecte gelegenheid om met je bemanningsleden te praten voordat je aan je taken begint. Een van de beste onderdelen van zeiltraining is dat je geen eerdere zeilervaring nodig hebt om deel te nemen.

Elk schip heeft een vaste bemanning die altijd in de buurt is om u te helpen “de kneepjes van het vak” te leren. Leeftijd is ook geen barrière. Je vindt er een prachtige mix van stagiaires van 15-25 jaar – samen met enkele oudere mensen, en een vaste bemanning van alle leeftijden.

Elke dag heeft elk horloge tijd om een pauze te nemen, of “smoko”, wanneer je thee drinkt en cake eet. Deze pauzes zijn belangrijk en bieden de perfecte kans om je bemanningsleden wat beter te leren kennen.

Schepen varen efficiënt door een “wacht” systeem aan boord. Elke dag is opgedeeld in aparte horloges, waarbij een team van bemanningsleden de verantwoordelijkheid voor verschillende taken op zich neemt.

Deze lopen sterk uiteen:

u kunt bijvoorbeeld de zeilen hijsen, de koers van het schip bepalen of onderhoud plegen.

Een typische dag ziet er normaal gesproken op de volgende manier uit:

Er kunnen de klok rond drie, vier uur durende wacht zijn. Bijvoorbeeld 04:00-08:00, 08:00-12:00 en 12:00-16:00. Je herhaalt je kijktijd in het volgende blok van 12 uur.

Dus als je verantwoordelijk bent voor de wacht van 04:00-08:00 uur, heb je ook de wacht van 16:00-20:00 uur.

Tussen je horloges door krijg je wat vrije tijd – tenzij er een oproep is voor “alle hens aan dek”.

Het maakt echt niet uit hoeveel zeilervaring je hebt. Elke wacht heeft een ervaren wachtleider, die u zal helpen uw rol te spelen om het schip veilig op koers te houden. Tijdens je horloges voer je verschillende taken uit, afhankelijk van de omgeving. Gespecialiseerde taken kunnen bijvoorbeeld zijn het invullen van een scheepslogboek of het splitsen van een touw.

Terwijl standaard taken kunnen bestaan ​​uit het schoonmaken van de kombuis, het polijsten van het koperwerk of het bijwerken van de lak.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

De Philips 2200 EP2220/10 – onze ervaring

Met de Philips 2200 EP2220/10 zet je met één druk op de knop een espresso of een gewone kop koffie. Zo heb je op...

Corydoras – 3 kleine soorten visjes

Corydoras zijn kleine, vreedzame, op de bodem levende aaseters die geliefd zijn bij iedereen die ze heeft gehad. Vrijwel alle corydoras soorten zouden op...

Het leven aan boord

Je begint met een stevig ontbijt om je klaar te stomen voor de komende dag. Dit is de perfecte gelegenheid om met je bemanningsleden...

Recent Comments